Hoelang duurt de plaswekkertraining?
Door de plaswekker elke nacht te gebruiken, zal je kind met een aantal maanden van het bedplassen af zijn. De eerste paar weken zijn het belangrijkst, want dan moet je kind leren snel op het alarm te reageren. Met onze unieke persoonlijke en deskundige begeleiding helpen wij jullie hierbij, zodat deze fase zo kort mogelijk duurt en je kind snel op het alarm reageert en het ontwikkelen van het wekreflex pas echt kan beginnen.
Trainen zonder begeleiding is als rijden in het donker zonder licht
Heb je eerder gehoord dat een plaswekker niet werkte omdat iedereen in huis wakker werd, behalve het kind waar het om ging? Deze kinderen bleven allemaal in de startfase hangen. Omdat er geen vooruitgang was, nam de frustratie toe en stopte men met de plaswekker. Het had toch geen zin.
Er werd geen begeleiding bij de plaswekker aangeboden of de ouders hebben niet de moeite genomen om zich in de adviezen te verdiepen die op dat moment nuttig waren.
De plaswekker zelf is namelijk geen wondermiddel, maar een hulpmiddel bij een training. Daarbij kunnen adviezen op bepaalde momenten cruciaal zijn. Vergelijk het met zwemles. Daar worden ook gerichte adviezen gegeven om beter te leren zwemmen zodat naar het volgende badje kan worden gegaan.
De unieke begeleiding van Urifoon helpt je zo snel mogelijk door de start fase heen, zodat het ontwikkelen van het wekreflex op de prikkels van een volle blaas echt kan gaan beginnen.
In totaal zijn er 3 fases tijdens de plaswekkertraining.
De plaswekker training duurt vaak minder dan 3 maanden
Gemiddeld neemt een plaswekker training tegen bedplassen zo’n 10 weken in beslag. Het uiteindelijke resultaat en de tijd die nodig is om van het vervelende bedplassen verlost te zijn, hangt van een aantal kritische factoren af.
Denk hierbij aan:
- Het is belangrijk dat jouw kind zelf gemotiveerd is om van het bedplassen af te komen.
- Je kind moet ’s nachts naar de WC durven te gaan.
- Maak gebruik van onze adviezen en tips als je kind in de eerste weken niet snel op het alarm van de plaswekker reageert. Als deze onvoldoende werken, raden wij je aan contact op te nemen met een van onze deskundige specialisten. Wij bespreken dan de voortgang van de training van jouw kind en kunnen jullie dan nog gerichter adviseren.
- De training moet zonder onderbreking worden voortgezet totdat het gewenste resultaat is bereikt. Een pauze inlassen, een weekend niet gebruiken of bijvoorbeeld in geval van gescheiden ouders slechts een deel van de week trainen, heeft invloed op de vooruitgang en hierdoor kan de motivatie verloren gaan.
- Zorg in ieder geval dat er 2 sensorbroekjes bij de plaswekker aanwezig zijn. Zo kan na het plasmoment ’s nachts een droog sensorbroekje aan worden getrokken en verder worden getraind.